Afscheid van de Aphrodite


Na 22 jaren hebben we afscheid genomen van de Aphrodite.
Vanaf begin april 2016 zijn wij geen eigenaren meer van de Aphrodite. Het schip blijft onder Nederlandse vlag varen, maar heeft geen ligplaats meer in Stavoren. De nieuwe eigenaar gaat de Aphrodite op een andere wijze gebruiken. De reizen zoals wij die jarenlang zeilden vinden niet meer plaats.
 
In 1994 lieten we het schip nieuw bouwen naar eigen idee. Een klassiek zeilschip, de brik, met hedendaags comfort, optimale veiligheid en een fraai uiterlijk. Daarna hebben we jarenlang genoten van de zeiltochten met de Aphrodite. Fraaie kusten, leuke havens en veel goede wind, zo hebben we de zomers beleefd. En met ons hebben vele gasten mee kunnen genieten. De meeste gasten waren meerdere malen aan boord. De plezierige sfeer aan boord wordt altijd gemaakt door onze gasten: een woord van dank is hier zeker op zijn plaats!
 
Ook willen we de mensen bedanken die zich ingezet hebben voor onze gasten, voor het schip en voor ons: de stuurmannen en -vrouwen en de matrozen/innen, de mensen achter de schermen om het schip schoon te maken, te schilderen, te tuigen en het onderhoud te plegen en allen die de Aphrodite lof toegezwaaid en aangeprezen hebben.
En tot slot bedanken we ook onze kinderen, die in de 22 jaren veel hebben meegeholpen en hebben meegevaren. Grote waardering daarvoor! Dochter Janke voer als kapitein meerdere vaarten en had supervisie over het tuig. Eelke ontwierp het jaarlijkse glossy programmaboekje, Jelle maakte en onderhield de fraaie website. Brechtsje was tot het laatst altijd inzetbaar voor alles. Ze hebben intussen hun eigen werkzaamheden.
 
Voor ons geeft het afscheid een dubbel gevoel. We hebben een mooie tijd gehad met de Aphrodite, het is een prachtig schip, we hadden een succesvol programma en veel lieve gasten aan boord, maar eens komt een eind aan de dingen en gaan we een stapje terug doen. Een zeker heimwee naar die mooie tijd en het schip zal zeker blijven.
 
Ellen en Aent Kingma
Go to news overview